Вреди да се работи во Nobel

Вреди да се работи во Nobel
Ние во Nobel го спроведуваме концептот “Достојни за Вас” со групи на вработени кои работат на подобрување на различните аспекти на компаниската култура, вклучувајќи; “Живот” за работно опкружување и практики за задоволство на вработените, “Кариера” за човечки ресурси и планови за кариера, “Развој” за практики за образование и развој, и “Кампус” за универзитетски и студентски соработки.

Живот во Nobel

Наша цел е Nobel да го направиме најдоброто место за работа и за вработените и за потенцијалните кандидати. Ги спроведуваме нашите акциони планови засновани врз резултати од истражувањата и студиите на фокус групите кои ставаат акцент на физичките, менталните и емоционалните искуства на вработените во Nobel.

Спроведуваме многу практики за споделување на нашите дневни позитивни искуства, за зголемување на комуникацијата/интеракцијата помеѓу секторите и обезбедување учество и развој на вработените. Инстант изненадувања: #SyndromeFreeMonday, флексибилни работни часови, појадок со генералниот директор, отворени состаноци, Nobel награди, Nobel ден на децата, социјални настани (турнир во куглање, забава за добредојде на летото), проекти за социјална одговорност.

Кариера во Nobel

Ние го сметаме секој вработен во Nobel како талент и веруваме во важноста да се биде добар тим. Затоа, наш врвен приоритет е да ги поставиме вистинските кандидати на вистинското работно место, да ги менаџираме перформансите со процес на развој на таленти, да развиваме лидерски компетенции, да понудиме различни можности за кариера со кампањата „Патот до мојата кариера“ и да одржуваме долгогодишна соработка со сите вработени во Nobel.

Со Програмата за практикантска кариера во Nobel Pharmaceuticals ние, во Nobel, ги подготвуваме идните, млади, амбициозни таленти кои имаат иновативна перспектива со можност да ја подобрат иднината и да направат разлика.

Развој во Nobel

Поддржуваме континуиран развој и создаваме мотивирачко работно опкружување.

Со нашиот систем за управување со перформансите, ние ги оценуваме перформансите на вработените во Nobel на фер, систематски и мерлив начин, со цел да се осигураме дека ги постигнуваат своите индивидуални цели утврдени во согласност со целите на компанијата и обезбедуваат поддршка за области отворени за развој.

Делуваме со холистичка перспектива за нашиот развој преку обуки засновани врз компетенции, технички и фокус групи. Со насоченост кон нашите развојни и иновативни пристапи, потврдуваме дека сме поддржувачи и навистина заедно во овој потфат.

Nobel Кампус

Со програмата Nobel Кампус, го споделуваме нашето искуство кое трае повеќе од половина век во фармацевтската индустрија со универзитетските студенти, преку организираните посети во кампусите, со што ги збогатуваме со практики што можат да ги подобрат нивните идни патувања во кариерата.

Ги претставуваме нашите производствени капацитети преку отворени посети во фабриките, организирани за студентите од универзитетите и обезбедуваме продуктивни и пријатни состаноци преку лични разговори со нашите менаџери.