За нас

За нас
Повеќе од половина век искуство, сто проценти домашен капитал.

Како глобален играч со повеќе од половина век искуство, Nobel е основана во 1964 како компанија со 100% турски капитал. Денес, Nobel работи со вкупно пет објекти, три во Турција и по еден во Казахстан и Узбекистан, спроведувајќи промотивни и продажни активности со свои претставништва во 20 земји низ светот. Имајќи кадар од околу 3000 вработени кои се експерти во нивните области, Nobel извезува квалификувани производи во 50 земји, кои ги произведува според меѓународните стандарди.

Nobel ги извршува своите активности за продажба, маркетинг и менаџмент во Истанбул додека производствените, истражувачки и развојни активности во Düzce и Gebze а производството на активни фармацевтски состојки се лоцирани во објекти во Çerkezköy.

Со цел подобрување на квалитетот на животот со ефикасни и високо квалитетни производи произведени според меѓународни стандарди, Nobel ги извршува своите активности за промоција и продажба во своите претставништва во Германија, Албанија, Азербејџан, Белорусија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Грузија, Швајцарија, Црна Гора, Казахстан, Киргистан, Косово, Северна Македонија, Монголија, Молдавија, Узбекистан, Русија, Србија, Туркменистан и Украина.

Создавајќи свои кадри во секоја земја во која работи, Nobel Pharmaceuticals спроведува маркетинг и продажни активности во согласност со етичките и долгогодишните стандарди во Турција.

Nobel Pharmaceuticals ги извршува своите маркетинг активности во секоја земја каде работи со истите етички и долгогодишни стандарди во Турција.

Првиот чекор во глобалната експанзија на Nobel Pharmaceuticals, која е дел од Ulkar Holding, се реализира во Казахстан. Nobel AFF, кој беше основан во 2002 година стана првиот производствен капацитет со странски капитал во земјата. Оваа фабрика, која е извор на гордост за Nobel, истовремено е и првиот носител ДПП сертификат за добра производствена пракса во земјата.

Втор извор на гордост на азиската територија е Nobel Pharmsanoat, односно нашите оперативни активности во Узбекистан. Со повеќе од 300 вработени, Nobel Pharmsanoat е турски бренд, познат по својот стандард за квалитет во Узбекистан, кој е една од најнаселените земји во Централна Азија.

Мисија: Подобрување на квалитетот на животот под мотото “Здравјето вреди сè”.

Визија: Да обезбедиме релевантни и достапни производи за човековото здравје насекаде во светот.