Нашите награди

Нашите награди
 • „Извоз на фармацевтски производи“ - звездата е повторно Nobel İlaç

  Nobel İlaç го зазема првото место во категоријата „İKMİB Звезди за извоз на фармацевтски производи“

  Традиционалната „İKMİB Церемонија за доделување на звезди за извоз“ организирана од Здружението на извозници на хемикалии и хемиски производи (İKMİB) се одржа во Истанбул.

  Рангирањето на „Звездите за извоз на İKMİB“, каде секоја година се оценуваат извозните перформанси на компаниите членки на İKMİB во хемиската индустрија, беше објавено на доделувањето на наградите што се одржа во Истанбул. Nobel İlaç го освои првото место во категоријата „Фармацевтски производи“ со својот извоз во 2019 година на İKMİB церемонијата при доделувањето на звездите за извоз.

  На церемонијата при доделувањето на наградите Звезди за извоз на İKMİB 2019 година, беа наградени вкупно 140 компании кои се рангираат во првите 5 помеѓу 28 категории. Nobel İlaç го задржа својот ранг, на првото место на рангирање на лидерите со неговиот зголемен извоз во 2019 година. Компанијата беше рангирана на првото место во категоријата „Извоз на фармацевтски производи“ со својот извоз и во 2018 година.

 • Прва награда во 2018 година IKMİB Stars of Export

  Традиционалната церемонија за доделување на наградите İKMİB Stars of Export, се одржа во Истанбул, а традиционално се организира секоја година од страна на истанбулската асоцијација на извозници на хемикалии и хемиски производи (İKMİB) со цел да ги почести и охрабри своите компании-членки во хемиската индустрија за нивниот успех во извозот. На вкупно 84 компании кои се рангираа како топ 3 во 28 категории им беа доделени награди на 2018 İKMİB Stars of Export. Хемиската индустрија во 2018 година извезла 17,4 милијарди долари.

  Компанијата Nobel Pharmaceuticals се смета за достојна за освојување на првата награда во категоријата “Извоз на фармацевтски производи” со извоз од 65,6 милиони американски долари во 2018 година. Д-р Нуман Балки, член на Одборот на директори, ја доби наградата во име на Nobel на церемонијата за доделување на овие награди во 2018 година.

  Работејќи со посветеност и страст со верба дека “сé е вредно за здравјето”, Nobel Pharmaceuticals придонесува за националната економија како единствена домашна фармацевтска компанија без странски трговски дефицит.

 • Награда “Најдобро управувани компании”

  Ние сме една од 11-те турски компании кои ја добија наградата “Најдобро управувани компании” Ова е награда, која се практикува во странство веќе 25 години и која за прв пат се спроведува во Турција оваа година од страна на Deloitte.

  Наградата “Најдобро управувани компании”, една од водечките награди во меѓународниот деловен свет, се заснова врз проценка на раководството на компаниите во рамките на меѓународните најдобри практики.

  Најдобрите практики кои се однесуваа на стратегијата, компетентноста, посветеноста и критериумите за финансиска изведба беа оценети од независно жири составено од истакнати претставници на деловниот свет и академијата, вклучувајќи Ali Koç, Ali Sabancı, Ebru Özdemir, Emre Zorlu, Hamdi Akın, Hanzade Doğan Boyner, Lucien Arkas, Ümran İnan и Ümit Boyner. Nobel беше единствената фармацевтска компанија што се сметаше достојна за оваа награда.

 • IDC 2018 Награди за интелигентни технологии за производство

  На настанот “IDC Самит за производство во Турција 2018” што се организира годишно од Меѓународната корпорација за податоци (IDC) која ги наградува најистакнатите успешни проекти во годината, ние, како Nobel Pharmaceuticals, ја освоивме втората награда и во двете категориите “Корпоративна трансформација” и “Мобилност” со системот SAP-EWM (Проширено управување со магацин) што го поставивме за нашиот дистрибутивен центар во Düzce.

  Продолживме да ги шириме достигнувањата на семејството Nobel со тоа што освоивме уште две награди оваа година на истиот настан каде што ја добивме првата награда во категоријата Корпоративна трансформација со нашиот JUPITER (Global CRM/CLM) проект минатата година.

 • SAP Награди за квалитет 2018 – “Сребрена” награда од SAP за нашиот проект за дистрибутивниот центар во Düzce

  На “SAP Наградите за квалитет 2018”, каде што SAP, светскиот лидер во апликации и софтвер за претпријатија, ги оценува најуспешните корпоративни апликации на годината, ние ја освоивме “Сребрената” награда во категоријата ”Бизнис трансформација” со системот SAP-EWM (Проширено управување со магацин) кој го поставивме за нашиот дистрибутивен центар во Düzce.

  На Наградите за квалитет SAP ги оценува организациите кои ефикасно управуваат со сложените деловни процеси поедноставувајќи ги со софтвер и деловни апликации и, исто така, постигнувајќи совршеност во практиката и имплементацијата. За нашиот центар за дистрибуција во Düzce, што беше комплетиран оваа година, целосно го интегриравме нашиот нов магацин во центарот на нашето високо сложено производство, логистика и квалитетно работење со интегрираниот систем SAP-EWM што го воспоставивме истовремено со неговата изградба.

 • Nobel Pharmaceuticals ја доби специјалната награда Platinum Global 100 Industry 4.0

  Како еден од пионерите на фармацевтската индустрија во индустријата 4.0, ја добивме специјалната награда Platinum Global 100.

  Месечното економско и деловно списание Platin во Турција, како резултат на нивната соработка со независната компанија за истражување Ipsos, го објави индексот Platinum Global 100 со специјална церемонија за доделување награди. Nobel Pharmaceuticals, која започна со Industry 4.0 студијата во 2014 година со Nobel програмата за дигитализација/трансформација, се квалификуваше како достојна компанија за специјалната награда во рамките на индексот Platinum Global 100, која беше специјална тема за 2018.

 • Наградата “Успешна жена Извршен Директор за информации на годината” на Наградите за жени лидери во технологијата

  Извршниот директор за информации во Nobel Pharmaceuticals Bidar Özgür Ulutaş ја доби наградата “Успешна жена Извршен Директор за информации на годината” во проектот “Жени лидери во технологијата ” што го спроведе Microsoft Турција во соработка со Здружението за жени претприемачи во Турција (KAGİDER) и Фондацијата Aydın Doğan. Bidar Özgür Ulutaş беше наградена за нејзинот “Jupiter” проект со кој успеа да ја спроведе дигиталната трансформација на Nobel.