Хронолошки развој

Хронолошки развој
Nobel е долгогодишна фармацевтска компанија која работи на меѓународно ниво и претставува турски бренд во широка географска област со повеќе од половина век искуство и угледна историја со сто проценти домашен капитал.

Nobel Pharma Schweiz AG лансира 6 производи на пазарот заедно со neotylol.

Основана е Nobel Pharma Schweiz AG.

Nobel Pharmsanoat Узбекистан доби GMP сертификат за својот нов производствен капацитет.

Nobel Pharmaceuticals ја освои првата награда во категоријата “Извоз на фармацевтски производи” на “İKMİB Stars of Export Awards” во организација на Истанбулската асоцијација за извозници на хемикалии и хемиски производи.

Nobel Pharmaceuticals е единствената фармацевтска компанија која ја доби наградата “Најдобро управувани компании во Турција”. Ова е награда, која се практикува во странство веќе 25 години а која за прв пат се спроведе во Турција во 2018 година од страна на Deloitte Private.

Nobel Pharmaceuticals станаа најбрзорастечката фармацевтска компанија во Белорусија.

Современиот “High Bay” магацин стана оперативен во производниот погон во Düzce.

Nobel Pharmaceuticals ја освои втората награда во категоријата “Извоз на фармацевтски производи” на “İKMİB Stars of Export Awards” во организација на Истанбулската асоцијација за извозници на хемикалии и хемиски производи.

IFC, институција на Групација на Светска банка, обезбеди кредитна поддршка за инвестицијата на Nobel Pharmaceuticals за објектот за производство на биотехнолошки лекови.

Nobel Pharmaceuticals во Албанија беше избрана за “Најдобрата фармацевтска компанија” од страна на Албанската комора за трговија и индустрија.

Nobel Pharmaceuticals беше наградена со “Награда за меѓународна корпоративна општествена одговорност 2016” од Junior Chamber International (JCI) со Волонтерската програма за обучувачи спроведена со TEGV.

Nobel Pharmaceuticals ја освои третата награда во категоријата “Извоз на фармацевтски производи” на “İKMİB Stars of Export Awards” во организација на Истанбулската асоцијација за извозници на хемикалии и хемиски производи.

Nobel Pharmaceuticals е првата компанија чиј проект беше одобрен во огласот за „Домашен развој и производство на биосимиларни лекови” даден од TÜBITAK во рамките на програмата за поддршка на Министерството за здравство.

Nobel Pharmaceuticals беше вклучена во програмата за поддршка на брендови (TURQUALITY) во рамките на програмата за брендирање поддржана од страна на државата.

Центарот за Истражување & Развој на Nobel е регистриран од Министерството за наука, индустрија и технологија на Турција.

Nobel AFF е почестена со “Орден за заслуги на Казахстан”.

Беше отворено претставништво на Nobel Pharmaceuticals во Монголија.

Nobel AFF е првиот турски фармацевтски производител кој доби GMP сертификат во Казахстан.

Во Düzce е иницирана инвестицијата во производните капацитети на биотехнолошки и производи со висок потенцијал.

Беше отворено претставништво на Nobel Pharmaceuticals во Косово.

Започнат е извоз во Швајцарија за гастроинтестинални и уролошки производи.

Tylol Hot станува еден од најпрепознатливите/најпознатите брендови на Nobel.

Nobel го лансираше првиот биосимиларен еритропоетински производ во Турција.

Беа отворени претставништва на Nobel Pharmaceuticals во Белорусија и Северна Македонија.

Nobel беше прогласен за “добро познат бренд” од страна на Турскиот институт за доделување на патенти.

Nobelfarma и Ulkar Kimya се стекнаа со EU-GMP сертификати.

Nobel е лидер за извоз во фармацевтската индустрија во Турција.

Седиштето на Ulkar Holding и Nobel Pharmaceuticals се пресели од Бешикташ во новото седиште во областа Умрание, Истанбул.

Беа отворени претставништва на Nobel Pharmaceuticals во Украина, Албанија и Романија.

Беа отворени претставништва на Nobel Pharmaceuticals во Грузија, Молдавија, Србија и Русија.

Plantafarma беше преименувана во Nobelfarma.

Извршен е првиот извоз на готови производи во ЕУ (Германија).

Започна да се издава Nobel Medicus.

Беа отворени претставништва на Nobel Pharmaceuticals во Азербејџан, Босна и Херцеговина, Бугарија и Киргистан.

Основан е првиот странски производствен погон во Казахстан под името Nobel AFF.

Во Германија е основана Generinobel.

FARGEM, првиот центар за истражување и развој во својата област, е основан во рамките на објектите во Düzce.

Во Узбекистан е основан Nobel Pharmsanoat.

Компанијата Plantafarma во Düzce се стекна со производствен капацитет.

Tylol Hot беше одобрен, а неговиот бренд и слика беа регистрани.

Производството на активни фармацевтски состојки беше иницирано од Ulkar Kimya.

Nobel Pharmaceuticals и други компании се соединија под закрила на Ulkar Holding.

Nobel Pharmaceuticals се пресели во седиштето во Бешикташ.

Nobel Pharmaceuticals започна со своите оперативни активности.