Политика за колачиња

Оваа политика за колачиња важи за сите лица („ Корисник “) кои користат производи и/или услуги на оваа веб-страница. Политиката за колачиња е подготвена од Компанијата за да обезбеди детални информации за обемот и целите на употребата на колачиња и додатоци на веб-страницата, земајќи ја во предвид приватноста и заштитата на личните податоци на корисниците. Прифатливо е дека Вие давате согласност за употреба на Колачиња и додатоци во случај кога предупредувањето за известување за колачиња на веб-страницата е исклучена и веб-страницата продолжува да се користи и понатаму.

Колачињата се мали датотеки за идентификација и складирање на податоци што се испраќаат до вашите електронски уреди кога пристапувате до интернет-услуга преку вашиот прелистувач и кои се сеќаваат дека вашиот уред пристапил до веб-страницата или апликацијата. Колачињата може да ги испратат овие датотеки назад до изворната веб-страница или на друга веб-страница што ги препознава колачињата. Овие датотеки чуваат информации за вашата активност на прелистување на веб-страницата за да гарантираат дека имате корист од некои од клучните карактеристики на веб-страницата, вашите податоци се паметат кога повторно ја посетувате веб-страницата и на тој начин ја користите веб-страницата поефикасно и полесно.

Додатоците се успешни алатки за најавување кои нудат широк спектар на опции за најавување на развивачите на апликации.

Главните цели на употреба на колачиња и додатоци на нашата веб-страница се да ви овозможат пријатно корисничко искуство, да ја подобрат веб-страницата, да ги подобрат услугите и производите на компанијата, да го олеснат користењето на веб-страницата и да ги прилагодуваат услугите на компанијата и користењето на веб-страницата според интересите и преференциите на корисниците.

Колачињата и додатоците за логирање собираат податоци што се однесуваат на најавувањето (информации за најава) на веб-страницата, вашата Интернет протокол (IP) адреса и време на пристап до веб-страницата. Овие податоци можат да бидат пренесени на нашите деловни партнери кои живеат во земјата за целите наведени овде.

Постојат различни типови колачиња во зависност од целта на употреба и времетраењето на употреба. Нашата компанија користи колачиња за автентикација и анализа.

Задолжителните колачиња и колачињата за анализа/перформанси не може да се исклучат, но ако не сакате други видови колачиња да се чуваат на вашиот компјутер, може да ги промените преференциите за користење на колачиња во поставките на прелистувачот. Поставките за управување со колачиња се разликуваат од прелистувач до прелистувач, а под менијата за помош на современите прелистувачи, достапни се детални информации за колачињата. Меѓутоа, ако ја блокирате употребата на колачиња, можеби нема да можете да добиете некои услуги што компанијата ги обезбедува преку интернет или понуди прилагодени за вас.

Компанијата може да ги ажурира, менува или укинува одредбите од оваа политика за колачиња во секое време. Секоја одредба што е ажурирана, изменета или укината ќе стапи на сила за Корисникот на денот на објавување. Континуираната употреба на Корисникот на услугите или производите на компанијата по извршената промена ќе значи согласност со истите.