Погон за производство Düzce

Погон за производство Düzce
Од 2000 година, производствените капацитети во Düzce, кои функционираат во рамките на Nobel Pharmaceuticals, работат на база на ултра модерна опрема и целосно автоматизиран магацин со висока технологија

Нашиот објект, кој има затворена површина од приближно 40.000 квадратни метри, ги исполнува барањата за ДПП на највисоко ниво и производството се изведува со употреба на одржливи и еколошки технологии.

Нашиот објект работи со машини за производство и пакување со голема брзина опремени со најнова технологија, кои се следат со автоматски системи. Во нашиот објект, каде што се применуваат техники за континуирано подобрување со употреба на алатки за чисто производство, Industry 4.0 проектите претставуваат важен дел од нашата долгорочна политика за трансформација.

Nobel Pharmaceuticals покрај своите сопствени производи, произведува и извезува за разни домашни и меѓународни компании. Нашите производствени капацитети се подложени на инспекции од страна на турското Министерство за здравство, како и од меѓународни власти, како што се Европската унија, Украина, Русија, Саудиска Арабија и Белорусија, и се одобрени во согласност со Добрата производствена пракса.

Нашите капацитети ги документираат своите детални испитувања за квалитет, животна средина, здравје и безбедност при работа со ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 сертификатите.

Сите фармацевтски дозирани форми, произведени во капацитетите во Düzce се во согласност со одредбите од светски стандарди на “Моменталната добра производствена пракса (ДПП)”.

Цврсти дозирани форми: таблета, филм-обложена таблета, капсула, дражеи, прашкасти супстанци, ќесички и гранули

Течни дозирани форми: сируп, суспензија, раствор, емулзија, спреј

Полу-цврсти дозирани форми: креми, помади, гелови

Течни стерилни дозирани форми: вијали за парентерална употреба, претходно наполнет шприц