Создаваме глобални фармацевтски брендови

Создаваме глобални фармацевтски брендови
Како глобален играч со повеќе од половина век искуство, Nobel има високо почитувана позиција на меѓународните пазари со визија “да понуди сигурни и достапни производи за човековото здравје насекаде во светот.”.

Глобален играч

Со цел подобрување на квалитетот на животот со своите ефикасни и високо квалитетни производи произведени според меѓународните стандарди, Nobel спроведува промотивни и продажни активности во своите претставништва низ Германија, Албанија, Азербејџан, Белорусија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Грузија, Швајцарија, Црна Гора, Казахстан, Киргистан, Косово, Северна Македонија, Монголија, Молдавија, Узбекистан, Русија, Србија, Туркменистан, Украина и Сенегал.

Создавајќи свои кадри во секоја земја во која работи, Nobel Pharmaceuticals спроведува маркетинг и продажни активности во согласност со етичките и долгогодишните поставени стандарди во Турција.

Првиот чекор во глобалната експанзија на Nobel Pharmaceuticals, која е дел од Ulkar Holding, се реализира во Казахстан. Основан во 2002 година како Nobel AFF, производствениот капацитет на Nobel стана првиот производствен капацитет со странски капитал во земјата. Овој објект, извор на вистинска гордост за Nobel, е исто така првиот во земјата што поседува GMP сертификат за добра производствена пракса.

Друг извор на гордост на азиската територија е Nobel Pharmsanoat, со оперативни активности во Узбекистан. Со повеќе од 300 вработени, Nobel Pharmsanoat е турски бренд, познат по својот стандард за квалитет во Узбекистан, кој е една од најнаселените земји во Централна Азија.

Лидер во извозот

Nobel Pharmaceuticals е единствената компанија во Турција без странски трговски дефицит во фармацевтската индустрија, благодарение на успешниот извоз во 50 земји. Најголем дел од извозот на Nobel е со наши сопствени брендови. Еден од нашите најпознати брендови од категоријата настинка & грип е произведен во Турција и како прв меѓународен бренд на нашата компанија, им помага на пациентите да ги ублажат симптомите на настинка и грип низ 25 држави под истиот назив на брендот.